Site pictogram Maken met Marie

Over ons

Wie is Marie?

Ik ben Annemarie van Es, in hart en ziel een MAKER van onderwijs. Ik ben in 2002 als zij-instromer in het basisonderwijs gestroomd. Mijn achtergrond als kunstenaar, schrijver en denker neem ik mee als ik samen met scholen onderwijs ontwerp op hun vragen. Dit doe ik voor en in het STEAM & Designlab van Stichting de Haagse Scholen. STEAM staat voor Science, Technology, Engineering, Art, en Mathematics. Het zijn de componenten van MAKEN waarmee we ons onderwijs verrijken en betekenis geven. We werken daarbij samen met een groeiend netwerk buiten de scholen om ‘leren’ te verbinden met wetenschap, technologie, ICT en kunst.

Beauty is in the eye of the beholder

Dit is mijn lijfspreuk. Vaak zie je meer als je meer weet en kunt. Leren over de wereld om je heen laat je zien hoe mooi alles is. Leren door te MAKEN betekent dat het altijd van jou is, al is het maar één dichtregel. MAKEN laat je opgedane kennis uitproberen en ervaren. Daarbij doe je allerlei vaardigheden op. Naast genieten en verwonderen leer je analyseren en voorspellen, samenwerken en communiceren, fouten maken en doorzetten.

Maken is ook delen

Eigenlijk staan we allemaal op de schouders van reuzen. We bouwen verder op de kennis en ervaring van anderen. Niets staat op zichzelf en functioneert los van al het andere. Ook wij gaan verder waar anderen zijn gebleven. Al makend ontwikkelen we materialen, manieren van werken en inzichten. Die willen wij op deze site delen. Gebruik van al het hier gepubliceerde werk juichen we toe. Het is te downloaden voor iedereen die onze naam vermeldt en het niet voor commerciële doeleinden inzet.

Mail ons…

Als je vragen hebt over hoe wij samen onderwijs maken, als je wat wil weten over onze content of als je ideeën hebt over samenwerking en/of zelf iets kan bieden wat Maak-onderwijs kan verrijken, schrijf dan naar: contact@makenmetmarie.com

Mobiele versie afsluiten